Mliječno je super !

2012. godine počinje trogodišnji projekat generične promocije mliječnih proizvoda pod nazivom "Mliječno je super". Projektom želimo informisati javnost o velikom značaju hranjivosti mlijeka i mliječnih proizvoda te promovirati njihovo uključivanje u svakodnevnu ishranu. Program generične promocije i informisanja o mliječnim proizvodima je finansiran sredstvima Evropske unije i Republike Slovenije.

Aktivnosti
Program promocije mliječnih proizvoda »Mliječno je super!«, koji se odvija u Bosni i Hercegovini i Makedoniji, sadrži sledeće aktivnosti:

Oglašavanje u medijima
Kampanja na radijskim postajama i u tiskanim medijima će se odvijati u ljeto i jesen 2012. Kod prve kampanje naglasak će biti na uptrebi pavlake, cijelu populaciju ćemo nagovarati uz upotrebu oglasa i PR članaka u tiskanim medijima, sa radijskim oglasima i citylight-ovima. Druga kampanja će se usredotočiti na promociju potrošnje sira i namjenjena je prije svega mlađoj populaciji. Oglaševanje ćemo realizirati putem oglasa na tramvaju u Sarajevu, te s citylight-ovima u većim mjestima u Bosni i Hercegovini, te Makedoniji.

Leci
Pripremili smo dva različna letka, sadržajno prilagođena mlađoj djeci, zapravo omladini. Leci će se dijeliti na lokacijama srednjih škola i fakulteta u Bosni i Hercegovini kao i na prodajnim mestima prilikom degustacije mliječnih proizvoda.

Radionice za djecu
Za edukaciju najmlađih o važnosti mliječnih proizvoda u vsakodnevnoj uravnoteženoj prehrani, u osnovnim školama u Bosni i Hercegovini priređujemo zabavne i poučne radionice za djecu starosti 5 do 8 god. Na radionicama će djeca uz pomoć igre i degustacije upoznati mliječne proizvode kao i dobiti zabavnu i informativnu slikovnicu »Za moju mamu«.

Radionice za odrasle
Stručno predavanje o važnosti i konzumu mliječnih proizvoda je priređeno na III. Međnarodnom salonu okusa u Sarajevu.

Promocije na prodajnim mjestima
Za informiranje potrošača na prodajnim mestima rade se promocijske aktivnosti u većim trgovačkim centrima u Bosni i Hercegovini. Kod naših promotorki možete uzeti promocijski letak i probati mliječne proizvode, a s malo sreće možete dobiti i promocijske poklone.


POZIVNICE ZA DEGUSTACIJE VINA

Objekat AM-ARTA D.O.O - Tuzla
Objekat LE PONT - Prijedor
Objekat ROBINZON - Lukavac
Objekat ELI BAR - Kotor Varoš
Objekat MALA STANICA - Banja Luka
Objekat CARPE DIEM - Gradiška
Stručna edukacija - Objekat MAMA MIA ORIGINS - Tuzla
Stručna edukacija - Objekat LJUBAVNA PRIČA - Tuzla
Objekat GRAL - Derventa
Objekat STARO MJESTO - Gradiška
Objekat STARE VRBE - Sarajevo
Objekat PALAZZO - Sanski Most
Restoran NOVA BENTBAŠA - Sarajevo
Restoran KAMIN - Sarajevo
Objekat PAPILON SOUD - Mrkonjić Grad